Møter i Engerdal

Denne våren har vi begynt å ha et møte i måneden i Engerdal. Lekmannsmisjonen sender oss predikant og står som arrangør. Vi reiser da over til Jordet fra Rena, og følger Engerdalen nordover til vi kommer midtveis på vannet Engeren, til Hylleråsen. Der får vi leie et samfunnshus, Åsvang, å ha kristne samlinger i. Det er vel ca 30 husstander i Hylleråsen, som igjen ligger sør i Engerdal kommune. I denne bygda er det langrennsløperen Gjermund Eggen som bygdas sønn, og han pryder veggen på Samfunnshuset.

Det har vært så godt å komme til Engerdal. Det budskapet vi har med oss er så rikt, så det er en glede å komme til en ny plass. «Ved Gud priser jeg Ordet. Ved Herren priser jeg Ordet.» (Salme 56:11).

På siste møte lørdag 13.mai, hadde vi ikke med oss predikant. Men vi hadde med oss et vennepar fra Biri. De har en gave i å komme i kontakt med mennesker.

Det kom ingen fra stedet på møtet denne kvelden. Men vi var 6 tilreisende. «Når vi gjør det Gud vil, da er vi på hellig grunn». «Vi preker i Kristi sted.» Dette er noe av det som ble sagt denne kvelden.

En av de som var med, Øyvind, fikk samtaler med bygdefolket. Han presenterte seg slik: «Hei, jeg heter Øyvind, og kommer fra Biri. Jeg kjenner noen fra Rena, fra bedehuset der, de er her for å ha møter på Samfunnhuset, og dere er velkomne!»

En av samtalene ble avsluttet med: «Du blir ikke den samme etter denne samtalen». Jeg tror det er sant. Vi bærer med oss noe, som må sette spor i de vi treffer.

Inne på møtet ba vi sammen, spesielt for bygda og folket, delte Guds Ord og sang. «Vi tror det en virkning i den åndelige verden.»

For min del reiste jeg glad tilbake. Skulle vi ikke gi denne bygda flere muligheter? -jo! «Kast ditt brød på vannet» Pred. 11:1.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close